Comfort food to jedzenie dla ciała i duszy!
Przypomnij sobie ukochane dania z dzieciństwa, miłe chwile spędzone w kuchni z mamą lub babcią. Ta książka to zbiór konwencjonalnych polskich przepisów, które smakują domem, przywołują wspomnienia i podnoszą na duchu za każdym razem, gdy tego potrzebujesz.
Dzięki tej książce:
zawsze będziesz posiadać pod ręką przepisy na polepszające nastrój potrawy: pierogi na słodko i na słono, racuchy czy rurki z kremem,
odkryjesz na nowo klasyczne dania obiadowe w wersji mięsnej i wegetariańskiej, sycące zupy i sałatki, które pokocha cała twoja rodzina,
nauczysz się, jak zrobić własny makaron, ser lub majonez, przygotować zakwas i wypiec świeże pieczywo,
dowiesz się, jak poprawnie wekować, pasteryzować, mrozić i optymalnie przechowywać żywność, dzięki temu już nigdy nie zmarnujesz resztek, a twoje gotowanie stanie się szybsze i bardziej oszczędne.
Przypomnij sobie wszystkie ulubione smaki, poczuj się błogo i należycie, jak przy rodzinnym stole, i postaw na dania bliskie twojemu sercu!