Rzepak ozimy to roślina, która najdłużej znajduje się na polu spośród wszelkich upraw rolniczych. Z tego powodu jest narażona na atak ze strony agrofagów już od wczesnej jesieni aż do zbioru. Jest on uszkadzany, porażany i zasiedlany przez około 100 różnych agrofagów, które przy braku właściwej ochrony powodują obszerne straty ekonomiczne, a nawet całkowitą likwidację plantacji. Dlatego Agro Wydawnictwo we współpracy z COBORU, Instytutem Ochrony Roślin, a także Uniwersytetem Przyrodniczym w Poznaniu opracowało pierwszy taki atlas poświęcony rzepakowi. Został on wydany pod redakcją prof. Firma Mrówczyńskiego. Zawarliśmy w nim najważniejsze informacje, które dotyczą poprawnej identyfikacji agrofagów. W atlasie zamieściliśmy plastikowe opisy agrofagów, informację o ich rozwoju, obecności, szkodliwości, progach krzywdzącości, monitoringu, terminach zabiegów ochronnych, integrowanych metodach ochronnych z uwzględnieniem najważniejszych substancji czynnych. Oprócz agrofagów opisaliśmy także objawy niedoboru komponentów pokarmowych, na wystąpienie których narażony jest rzepak. Przedstawiamy ponadto sposoby i techniki prowadzenia monitoringu plantacji na występowanie agrofagów i niedoborów pokarmowych. Publikacja jest obejmuje kompleksowo problemy dotyczące rzepaku ozimego i mieści fotografie, które pomogą w identyfikowaniu szkodników, chwastów, chorób, a także niedoborów pokarmowych.
UWAGA!!! towar CYFROWY! - Wysyłany po zakupie bezpośrednio na maila.