Dzięki najnowszej książce cenionej dietetyczki Agaty Lewandowskiej przekonasz się, iż w diecie o niskim indeksie glikemicznym trudna jest tylko... Jej nazwa.
Autorka poradnika w nad wyraz dostępny sposób objaśnia, czym jest IG, jak policzyć jego wartość w posiłkach i dlaczego powinniśmy dbać o to, aby była jak najniższa. Dieta o niskim indeksie glikemicznym to nieprzeciętny sposób odżywiania nie tylko dla osób ze schorzeniami takimi jak cukrzyca czy insulinooporność, lecz dla wszystkich, którzy chcą cieszyć się zdrowiem i zgrabną sylwetką.
Z książki dowiesz się między innymi:
· Jaki jest indeks glikemiczny poszczególnych produktów?
· Ile powinien wynosić indeks glikemiczny twoich posiłków?
· Dlaczego warto stosować dietę o niskim IG?
· Jak samodzielnie komponować zdrowe i smaczne posiłki?
· Ile i jak można schudnąć na diecie o niskim IG?
· Czy warto stosować słodziki?
W książce oprócz wskazówek i porad wynajdziesz także tabelę produktów o niskim, średnim i wysokim IG, a także blisko 100 przepisów na dania główne, śniadania, sałatki, koktajle, zupy, desery i przekąski - wszystkie smaczne, sycące i przystępne do przygotowania. Agata Lewandowska – dietetyk, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SPWS. Interesuje się sportem, zdrowym stylem życia oraz wpływem codziennej diety na zdrowie.
Agata Lewandowska - autorka książek: Detoks cukrowy, Dieta w chorobie Hashimoto, Wypieki dla diabetyków, Ciasta i desery dla diabetyków, Polska kuchnia bezglutenowa, Schudnij bez diety.