100 przepisów dla osób cierpiących z powodu nadwrażliwości na produkty pszenne i mleczne.
Jeśli trzeba przejść na dietę bezglutenową i bezmleczną, przygotowywanie posiłków staje się nie lada wyzwaniem. Musisz gotować dla całej rodziny i w dodatku przyrządzać nieduże porcje niealergizującego jedzenia dla jednej osoby. Pomyśl – wyraźnie łatwiej jest gotować to, co będzie smakowało całej rodzinie! Nie martw się, jeśli nie masz wprawy ani bogatego repertuaru dań.
W tej książce odnajdziesz pomysłowe i innowacyjne przepisy na rozmaite potrawy z kuchni całego świata. Prosto urozmaicisz nimi swój powszedni jadłospis. Może w letni dzień masz ochotę na zieloną minestrę? A w zimowy wieczór postawisz na stole dymiący półmisek zapiekanki makaronowej z aromatycznym sosem serowym? To nieprawda, że desery nie są dla alergików. Wypróbuj receptury z tej książki na lukrowane babeczki, czekoladowo-malinowe mufinki czy profiterolki z czekoladowo-lodowym nadzieniem i niemało innych pysznych słodkości.
Nietolerancje pokarmowe nie muszą oznaczać konieczności zrezygnowania z najróżniejszej i smacznej kuchni!