EAN: 37881281 Do kupienia w: Marka: Wydawnictwo Naukowe PWN
66,98 zł
Idź do sklepuSuper oferta
Skrócony opis produktu
Tytuł Zarządzanie łańcuchem dostaw żywności Autor Samir Dani Język polski Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN ISBN 978-83-01-18673-9 Rok wydania 2016 Warszawa Wydanie 1 ilość stron 236 Format mobi,...
Proponowany wporownywarce cen towar zarządzanie łańcuchem dostaw żywności, AZ#37881281EB/DL-ebwm/mobi możesz nabyć w TaniaKsiazka.pl w znakomitej cenie wynoszącej 66,98 zł. Promocja ta stanowi efekt dogłębnego porównania kilkuset sklepów w bazie danych.
Podstawowe cechy
ISBN
9788301186739
Autor
Samir dani
Sprawdź promocyjne oferty na zarządzanie łańcuchem dostaw żywności, AZ#37881281EB/DL-ebwm/mobi
Prezentujemy listę promocyjnych ofert na zarządzanie łańcuchem dostaw żywności, AZ#37881281EB/DL-ebwm/mobi jakie udało się odszukać. Zobacz oferty, warunki darmowej i ekspresowej dostawy, a także opinie o produkcie:
Dane na temat dostępności produktów i obowiązujących cen zastosowane w prezentowanym zestawieniu indeksowane są praktycznie bez opóźnień.
Pełny opis produktu
Tytuł Zarządzanie łańcuchem dostaw żywności Autor Samir Dani Język polski Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN ISBN 978-83-01-18673-9 Rok wydania 2016 Warszawa Wydanie 1 liczba stron 236 Format mobi, epub Spis treści Przedmowa V Podziękowania IX 1. Wprowadzenie do łańcuchów dostaw żywności 1 Aktorzy w łańcuchu dostaw żywności 2 Typy łańcuchów dostaw żywności 6 Czynniki wpływające na łańcuchy dostaw żywności 8 Opis przypadku Łańcuch wartości przetwórstwa mleka 11 Podsumowanie 14 Część piewsza Produkcja żywności 15 2. Produkcja żywności 17 Podmioty w łańcuchach dostaw w rolnictwie 18 Rola rolnictwa w walce z ubóstwem 20 Bariery utrudniające rozwój branży rolniczej 22 Przyszłe działania w sektorze rolniczym 25 Opis przypadku Cargill współpracuje z producentami w kwestiach zarządzania ryzykiem i finansami 26 Opis przypadku Nestlé współpracuje z gospodarstwami mlecznymi 26 Opis przypadku ITC Ltd India wykorzystuje technikę, żeby wzmocnić producentów. 27 Opis przypadku Mikrofinansowy model w sektorze spożywczym 28 Podsumowanie 30 3. Przetwórstwo żywności 31 Znaczenie przetwórstwa żywności 31 Zmieniające się warunki rynkowe 32 Przetwarzanie żywności 33 Pakowanie żywności 37 Zarządzanie zapasami 38 Bezpieczeństwo żywności 41 Zaopatrzenie 41 Opis przypadku Żywność z drukarki 3D 43 Podsumowanie 44 Część druga Wyzwania operacyjne 47 4. Handel spożywczy 49 Środowisko handlu detalicznego 49 W jaki sposób żywność dociera do konsumenta 52 Internetowe sklepy spożywcze 57 Wyzwania stojące przed branżą handlu spożywczego 60 Opis przypadku wielkie sieci wybierają „dark stores" 62 Podsumowanie 63 5. Logistyka żywności 64 Przepływ żywności 64 Przyszłe trendy teleinformatyczne w logistyce w branży rolno-spożywczej 68 Rola opakowań w logistyce 69 Łańcuchy dostaw działające w kontrolowanej temperaturze 70 Opis przypadku Dabbawala 74 Opis przypadku Transport fasolki szparagowej z Kenii do brytyjskich supermarketów 75 Opis przypadku Dostawy świeżych ananasów z Ghany 76 Podsumowanie 76 6. Najważniejsze wyzwania w międzynarodowych łańcuchach dostaw żywności 77 Międzynarodowe łańcuchy dostaw żywności 77 Czynniki wpływające na przyszły rozwój międzynarodowych systemów żywności 79 Zarządzanie wyzwaniami w międzynarodowych łańcuchach dostaw żywności 81 Polityka międzynarodowa i produkcja żywności 83 Opis przypadku Rozwój brazylijskiego rolnictwa 86 Opis przypadku Wpływ katastrofy w Fukushimie na eksport japońskiej żywności 88 Opis przypadku Ogórkowe zamieszanie między Niemcami a Hiszpanią 90 Podsumowanie 90 7. Współdziałanie i relacje. 92 rodzaje relacji w łańcuchach dostaw 92 Bieżące modele relacji w sektorze spożywczym 99 Inne mechanizmy współpracy w łańcuchu dostaw 102 Opis przypadku Starbucks generuje relacje z dostawcami 103 Podsumowanie 103 8. Pozyskiwanie i zakup żywności 105 Pozyskiwanie minimalistycznców 106 Modele pozyskiwania 107 Modele zakupowe 109 Segmentacja dostawców 111 Rozwój dostawców 112 Zakupy strategiczne 113 jednostajny program zaopatrzenia 114 Opis przypadku Mondeléz International 118 Opis przypadku PepsiCo – zrównoważone i odpowiedzialne pozyskiwanie bezkompromisowców 119 Podsumowanie 120 9. Zarządzanie ryzykiem 121 Zarządzanie ryzykiem a niepewność 122 Ryzyka w łańcuchach dostaw 122 typy ryzyka w łańcuchach dostaw żywności 124 Zarządzanie ryzykiem w łańcuchu dostaw 128 Zarządzanie ryzykiem w łańcuchach dostaw żywności 130 Opis przypadku Mleczna panika w Chinach 133 Opis przypadku Sudan I 134 Opis przypadku Salmonella Typhimurium w maśle orzechowym 134 Opis przypadku Skandal z końskim mięsem w dużej Brytanii 135 Opis przypadku skażenie produktów Cadbury bakteriami salmonella 2006 137 Podsumowanie 138 10. Trendy technologiczne w łańcuchach dostaw żywności 139 użycie technologii i identyfikowalność 140 Produkcja żywności 146 wykorzystanie technologii w przetwórstwie żywności 148 zastosowanie technologii w pakowaniu żywności 149 Logistyka żywności 150 Podsumowanie 151 Część trzecia stabilny rozwój i przyszłe wyzwania 153 11. Regulacje dotyczące bezpieczeństwa i jakości żywności 155 komponenty wymagające uwzględnienia przy projektowaniu łańcuchów dostaw żywności 155 Regulacja żywności i jej wpływ na bezpieczeństwo 158 Przepisy i regulacje dotyczące żywności 159 Normy porównawcze 160 Normy zgodności 163 Prywatne standardy żywności 166 Inne inicjatywy w łańcuchach dostaw żywności 168 Opis przypadku Zakaz importu mango z Indii do UE 170 Opis przypadku Skandal z końskim mięsem i fałszowaniem żywności 171 Podsumowanie 172 12. Innowacje w branży spożywczej 173 Klasyfikacja najnowocześniejszych metod 173 Systemy innowacji 175 Opis przypadku Indyjskie curry w obszernej Brytanii 176 Rozwój produktów w łańcuchach dostaw żywności 177 Innowacje w łańcuchach dostaw żywności 180 Opis przypadku Typy produktów ergonomicznych 184 Opis przypadku Wykrywanie fałszywej whisky przez butelkę 185 Podsumowanie 185 13. Wyzwania związane ze zrównoważonym rozwojem łańcuchów dostaw żywności 186 stabilny rozwój – początki koncepcji 186 stabilne łańcuchy dostaw 188 stabilne łańcuchy dostaw żywności 189 Ocena poziomu jednostajnego rozwoju 190 Rozwijanie stabilnych łańcuchów dostaw żywności 192 Opis przypadku Inicjatywy podejmowane w ramach łańcuchów dostaw żywności 198 Opis przypadku Just Eggs – skorupki jaj jako wypełniacz do plastiku 198 Podsumowanie 199 14. Rola sektora spożywczego w ożywieniu gospodarczym 200 Rozwój infrastruktury w sektorze spożywczym 201 Centra żywności 204 Przesuwanie się w górę łańcucha wartości 206 Opis przypadku Infrastruktura spożywcza w Indiach oraz nowe megaparki żywności 208 Opis przypadku Rubies in the Rubble 209 Opis przypadku Rozwój przetwórstwa rolnego wśród małych producentów w Afryce 210 Podsumowanie 211 15. Bezpieczeństwo żywnościowe i przyszłe wyzwania 212 Bezpieczeństwo żywnościowe 213 Czynniki zmian, które wpływają na bezpieczeństwo żywnościowe 214 Czynniki wpływające na przyszłość łańcuchów dostaw 214 jednostajnie podaży i popytu zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju 220 Opis przypadku Partners in Food Solutions 222 Opis przypadku Coca-Cola i oszczędność wody 223 Opis przypadku Międzynarodowa inicjatywa na rzecz poprawy bezpieczeństwa dostaw pszenicy 225 Podsumowanie 226 Bibliografia 227 Skorowidz 231
Parametry
ISBN
9788301186739
Autor
Samir dani
Wydawnictwo
Wydawnictwo naukowe pwn
Ilość stron
249
Rok wydania
2016
Kategoria
E-booki
Producent
Wydawnictwo Naukowe PWN
Opinia użytkowników
-
Opinie oraz Recenzje
Marzena S.
22.11.2024
Każda przysłana opinia klienta ma dla sklepu bardzo duże znaczenie
Jeśli tylko miałeś okoliczność korzystać z proponowanego zarządzanie łańcuchem dostaw żywności, AZ#37881281EB/DL-ebwm/mobi prześlij swoją subiektywną opinię lub recenzję. Zaakcentuj jakie są Twoje z użytkoania, czy możesz polecić produkt, a także czy relacja ceny do jakości jest dla Ciebie zadowalająca.