Deserowa czekolada z miętą to tradycyjny duet. Finezyjny aromat liści mięty pobudza, nadaje lekkości i pomaga wydobyć głębie kakaowca. Dzięki temu zwykła tabliczka czekolady może stać się niezwykłą przyjemnością.
Dlaczego belgijska czekolada uważana jest poprzez wielu za najlepszą na świecie? Decyduje o tym nie tylko najwyższa jakość ziaren kakaowca, którego używa się do jej wyrobu. Belgijska czekolada to przede wszystkim niezwykle długa, bogata i barwna tradycja oraz działająca w służbie tej tradycji technika.
Cukiernikom spod znaku Dolfin od dziesięcioleci przyświeca jeden i ten sam cel: harmonijne połączenie naturalnych, autentycznych i naturalnych części z genialną masą czekoladową. Owoce, przyprawy, zioła, kwiaty, zróżnicowane orzechy, a także inne słodkości - te i inne dodatki pozwalają nadać czekoladzie nowy, niemal niespotykany wcześniej smak, podkreślając jednocześnie wszystkie jej zalety.
Dolfin czerpie z tradycji i natury, lecz stawia także na innowacyjność. Wzbogacona oryginalnymi dodatkami czekolada ma smakować tak, jak nigdy wcześniej, ma być inspirująca, zaskakująca i cudownie pyszna - a przy tym zawierać ma jak najmniej tłuszczu i cukru.
Daj się porwać wyobraźni cukierników Dolfin i rozpocznij prawdziwą przygodę ze światem czekolady!