Połączenie deserowej czekolady z kandyzowaną pomarańczą i cynamonem przyprawi każdego konesera o zawrót głowy. Doskonała harmonia między goryczą kakao a słodkimi, aromatycznymi przyprawami. Oprócz specyficznego zapachu cynamonu, w czekoladzie wyczuć można pikantny imbir i pomarańczową słodycz. Dzięki wykwintnemu opakowanie w nieco rustykalnym stylu towar ten świetnie stanie na wysokości zadania jako upominek.
Dlaczego belgijska czekolada uważana jest poprzez wielu za najkorzystniejszą na świecie? Decyduje o tym nie tylko najwyższa jakość ziaren kakaowca, którego używa się do jej wyrobu. Belgijska czekolada to w głównej mierze istotnie długa, bogata i barwna tradycja oraz działająca w służbie tej tradycji technika.
Cukiernikom spod znaku Dolfin od dziesięcioleci przyświeca jeden i ten sam cel: harmonijne połączenie naturalnych, autentycznych i organicznych komponentów z rewelacyjną masą czekoladową. Owoce, przyprawy, zioła, kwiaty, różnorodne orzechy i inne słodkości - te i inne dodatki pozwalają nadać czekoladzie nowy, niemal nieprzeciętny wcześniej smak, wyróżniając jednocześnie wszystkie jej zalety.
Dolfin czerpie z tradycji i natury, lecz stawia także na postępowość. Wzbogacona oryginalnymi dodatkami czekolada ma smakować tak, jak nigdy wcześniej, ma być inspirująca, zaskakująca i cudownie pyszna - a przy tym zawierać ma jak najmniej tłuszczu i cukru.
Daj się porwać wyobraźni cukierników Dolfin i rozpocznij prawdziwą przygodę ze światem czekolady!