Syrop Pure Cane Sugar Monin może posiadać pokaźne użycie, polecany jest do herbaty, koktajli, ponczu owocowego.
Syrop transparentną barwę. Cechuje się słodkim smakiem sproszkowanego cukru, jest bezwonny.
Widok zielonych pól bujnej trzciny cukrowej kołyszących się pod wpływem bryzy na dalekich Karaibach to wizja raju. Cukier trzcinowy pochodzi z trzciny cukrowej zbieranej w gorącym blasku słońca.
MONIN z dumą proponuje syrop cukru trzcinowego, pierwszorzędny syrop wykonany z czystego cukru trzcinowego i filtrowanej wody. Syrop ten stanowi nadzwyczajny substytut zwykłego cukru i natychmiast rozpuszcza się zarówno w napojach gorących, jak dodatkowo zimnych. Jest nad wyraz wszechstronny i można go stosować w napojach bezalkoholowych i koktajlach. Jego potężny aromat jest ekonomiczny i smaczny.
Przykładowe receptury:
Cytrynowe Martini
7 ml syropu Pure Cane Sugar MONIN
45 ml wódki cytrynowej
15 ml likieru pomarańczowego
plasterek cytryny
lód
Umieść komponenty w szejkerze. Wstrząsaj przez kilkanaście sekund.
Przelej mieszankę do kieliszka i udekoruj plasterkiem cytryny.
Afrykańska fioletowa herbata
15 ml syropu Pure Cane Sugar MONIN
15 ml syropu Violet MONIN
230 ml parzonej herbaty
lód
Umieść komponenty w szklance i precyzyjnie wymieszaj.