Ostropest plamisty BadaPak poleca się spożywać kompletnie lub mielić dopiero przed wykorzystaniem, wtedy zachowuje najwięcej cennych substancji. Smak ziaren ostropestu jest neutralny, dlatego można dodawać go do potraw, jogurtów, sałatek, koktajli. Z ziaren można na dodatek przygotować napar, wówczas dwie łyżeczki świeżo zmielonych nasion zalewamy wrzątkiem i pijemy po osiągnięciu poprzez niego stosownej temperatury.
Ostropest to jednoroczna roślina przypominająca swoim wyglądem oset. Występuje powszechnie w Europie Południowej, Afryce Północnej oraz Azji. Obecnie można ją spotkać w wielu rejonach świata, uprawiany jest również w Polsce.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.