komponenty: Rabarbar suszony bez żadnych konserwantów.
Rabarbar BadaPak suszony jest w w pełni naturalnych warunkach bez użycia konserwantów. Dzięki czemu jest szczególnie zdrowy i pełen cechy odżywczych. W swoim składzie sporo substancji o właściwościach antyoksydacyjnych. Suszony rabarbar BadaPak dostarcza witaminę C, E, A, K i witaminy z grupy B (B1, B2, B3, B6 i B9). Zawiera takie minerały jak cynk, fosfor, magnez, potas i sód. Nie posiada cukru, poza tym sam w sobie jest niskokaloryczny i duży w błonnik pokarmowy.
Rabarbar suszony BadaPak jest popularną rośliną wykorzystywaną w kuchni od lat. Jego kwaskowy smak wspaniale komponuje się ze słodką, śniadaniową granolą. Rekomendowany jest do wszystkich deserów, ciast, ciasteczek, bułeczek drożdżowych. Dodany do herbaty wzmocni jej smak i doda nieprzeciętnego aromatu. Rabarbar suszony BadaPak można też dodawać do mięs. Taki smak z pewnością miło zaskoczy niejedno podniebienie.
Rabarbar to wieloletnia bylina pochodząca z Azji. Ma on standardowe obszerne liście i długie i grube łodygi. To właśnie łodygi wykorzystywane są w kulinariach a użycie ich do kompotu czy deserów przyczaiło nas do traktowania rabarbaru jako owocu, jednak jest on warzywem.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.