Orzechy pinii BadaPak są bardzo miękkie i kremowe. Dzięki temu nadają się, jako przekąska i można je łatwo przetwarzać (siekać czy blendować). Perfekcyjnie smakują po uprażeniu, stają się wtedy słodkie i chrupiące. W kuchni użytkowane są typowo do potraw kuchni śródziemnomorskiej. Są podstawowym składnikiem pesto. Są wartościowym dodatkiem sosów, zapiekanek czy sałatek.
Orzechy pinii to jadalne nasiona kilku rodzajów sosny. Orzeszki te wydobywa się z kulistych szyszek. Posiadają one kremową barwę, kształtem przypominają raczej nasiona słonecznika niżeli inne orzechy. Sosna pinia naturalnie występuje we Włoszech, Hiszpanii, Grecji. Inne odmiany uprawiane są w Azji, Chinach i Rosji.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.