komponenty: orzechy makadamia 51%, czekolada deserowa 49% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, aromat: wanilina), substancje glazurujące: guma arabska i szelak. Zawartość masy kakakowej minimum 46,1%.
Orzechy macadamia w czekoladzie BadaPak to pyszne połączenie maślanego smaku chrupiących orzechów z delikatną czekoladą. Tak apetyczna przekąska prócz walorów smakowych dostarczy jeszcze dużo wartości odżywczych. Orzechy macadamia to nieocenione źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawierają cenne witaminy, zwłaszcza z grupy B jak także witaminę A i E. Minerały, które wyszukamy w ich składzie to potas, żelazo, Wapń, fosfor i magnez.
Orzechy macadamia w czekoladzie BadaPak to smaczna i zdrowa przekąska, która zniewoli nawet wybrednych łasuchów.
Macadamia to wiecznie zielone drzewo pochodzące z Australii. Uprawiane jest również w Afryce Południowej i na Hawajach, niemniej jednak to Australia jest największym producentem orzechów macadamia na świecie. Orzeszki posiadają jasny kolor oraz kulisty kształt. Otoczone są grubą skorupą, którą ciężko pousuwać choćby za pomocą "dziadka do orzechów".
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia orzechów: RPA. Oblewano czekolada i pakowano w Polsce.
Import i dystrybucja: Viands sp. Z o.o., Spółdzielcza 3, 05-600 Grójec.
Może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy, mleko, jaja, gluten, sezam.
Naturalne, niesolone, nieprażone.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.