Migdały kalifornijskie non pareil BadaPak są unikatem wśród orzechów. W ich składzie znajduje się bardzo cenna witamina E. Zawierają dużo witaminy B2 (ryboflawiny), wit. B3 (niacyny), B9 (kwasu foliowego). Migdały kalifornijskie BadaPak to prawdziwa kopalnia potasu i fosforu. Dostarczają także magnezu, wapnia, żelaza i cynku. Są źródłem łatwo przyswajalnego białka. Porcja tych bakalii wzbogaca o dawkę błonnika pokarmowego.
Migdały kalifornijskie non pareil BadaPak można spożywać na bezkompromisowo jako zdrową przekąskę. Jeśli nie lubimy skórki, prosto można się jej pozbyć przez namoczenie migdałów. Na dodatek migdały kalifornijskie znajdą swoje zastosowanie jako dodatek do ciast, deserów, jako element śniadań, likierów i nalewek.
Migdałowiec pospolity albo zwyczajny jest drzewem, które obdarza nas nasionami o cudownych właściwościach odżywczych i zdrowotnych. Migdały, bo o nich mowa to jajowate, spłaszczone, pokryte cienką łupiną, jedne z najpopularniejszych bakalii. Ich pochodzenie związane jest z Azją. Aktualnie największe uprawy znajdziemy w USA, Afryce Północnej a także w Europie (Francja, Hiszpania, Włochy, Chorwacja)
Warto sięgnąć po pakowane migdały, ponieważ te kupowane luzem nie mają daty ważności, ponad to tracą swoje cenne parametry a zawarte w nich kwasy tłuszczowe ulegają utlenieniu.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.