Orzechy macadamia BadaPak, ze względu na swój delikatny kremowy smak są świetną przekąską, rekomendowane są przy wypiekach ciast, ciasteczek oraz do słodkich kremów. Sprawdzają się jako pyszny i zdrowy dodatek do placków, koktajli, sałatek i lodów. Orzechy macadamia posiadają bardzo twardą skorupę. Warto kupować już te obrane, gdyż sam "dziadek do orzechów" nie żeby pozbyć się łupiny.
Makadamia to wiecznie zielone drzewo rosnące na terenach Australii. Występuje kilka gatunków tego drzewa, ale tylko dwa z nich wydają kremowe, miękkie orzechy zamknięte w zielonej skorupce. Poza Australią orzechy macadamia uprawia się również w Brazylii, Zimbabwe, a także w niektórych rejonach Azji.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.