Migdały BadaPak w formie płatków tak jak w pozostałych rodzajach są źródłem wielu komponentów odżywczych. Migdały jak i inne orzechy są kaloryczną przekąską. Jednak fakt ten nie powinien zniechęcać do ich regularnego spożywania. Kaloryczność wynika z tłuszczy w nich zawartych. W ich składzie znajdziemy pokaźne ilości potasu, a także fosforu. W dalszej kolejności występuje magnez, wapń, żelazo, cynk i sód. W dodatku występuje w nich witamina B2(ryboflawina) i witamina B3 (niacyna).
Migdały płatki BadaPak nieprzeciętnie komponują się z rodzaju deserami. Są nieprzeciętnym dodatkiem do ciast, ciasteczek, muffinek, lodów. Migdały płatki BadaPak mogą być w dodatku elementem dekoracyjnym, a także dodatkiem do sałatek.
Migdały to owoc drzewa zwanego migdałowcem. Pochodzą z rejonów Bliskiego Wschodu. Obecnie uprawiane są w wielu rejonach świata a największym ich producentem jest USA. Migdały zaliczane są do orzechów i uznawane za najszlachetniejsze z nich.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.