Groch łuskany BadaPak charakteryzuje się dużą zawartością mikro i makroelementów. Zawiera widoczną liczba witamin takich jak witamina: A, E, C, K, B6, kwas foliowy, tiamina, ryboflawina, a także niacyna. Dodatkowo gromadzi także obfite ilości fosforu, magnezu i wapnia, żelaza, sodu i cynku. Tak jak wszystkie warzywa strączkowe groch stanowi duże źródło białka zawierającego aminokwasy egzogenne. Posiada także obszerne ilości błonnika pokarmowego.
Groch łuskany BadaPak na ogół kojarzony jest z dwoma potrawami – z grochówką oraz z kapustą z grochem. Jednak z jego pomocą można stworzyć wyraźnie więcej dań. Użytkowany jest do pasztetów wegetariańskich, past kanapkowych, kotletów a choćby ciasteczek.
Groch łuskany jest dość ciężkostrawny. Moczenie nasion minimum przez 3 godziny przed ugotowaniem powinno ograniczyć dolegliwości trawienne.
Groch to jednoroczna roślina strączkowa. Prawdopodobnie pochodzi z Bliskiego Wschodu i jest jedną z najstarszych uprawnych roślin. Liczy kilkanaście odmian, jest nieskomplikowany w uprawie i przetwarzaniu.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.