Fasola Pinto BadaPak jak i pozostałe odmiany fasoli znamionuje się wysoką zawartością substancji odżywczych. Jest wspaniałym źródłem błonnika pokarmowego. W dodatku fasola Pinto BadaPak gromadzi obszerne ilości wartościowego białka. Te przeurocze nasiona dostarczają w dodatku witaminę A, E, a także witaminy z grupy B – zwłaszcza B1 i B6. Prócz witamin cieszą się znaczną zawartością elementów mineralnych. Należą do nich: miedź, fosfor, żelazo, magnez, mangan, a także potas.
Fasola Pinto BadaPak chociażby ze względu na swój oryginalny wygląd raduje się coraz pokaźniejszym zainteresowaniem. W smaku jest dość słodkawa i ma mączystą konsystencję. Może być dodawana do zup, gulaszy, sosów, dań duszonych, a także do dań kuchni meksykańskiej. Idealnie komponuje się z ryżem oraz wołowiną i wieprzowiną. Przed ugotowaniem nasiona należy moczyć w wodzie poprzez około 50 minut.
Fasola Pinto należy do roślin z rodziny bobowatych. Pochodzi z Peru, stamtąd rozprzestrzeniła się w całej Ameryce Południowej i Środkowej a także w późniejszym okresie trafiła do Europy, Azji i Afryki. Swoją nazwę zawdzięcza spektakularnym, beżowym ziarnom nakrapianym bordowymi cętkami.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.