Dieta stanowi podstawę zdrowia fizycznego, a także klucz do prawidłowego samopoczucia. Jednak przypadku schorzeń neurologicznych niejednokrotnie pomija się rolę właściwego odżywiania. Oto książka, która ma za zadanie to zmienić. Poradnik ten skierowany jest do osób cierpiących na migrenowe bóle głowy. Szczegółowo, acz przystępnie opisuje kompilacje produktów, które pomagają lub szkodzą, wskazuje na co zwracać uwagę, czytając skład , a także demonstruje ciekawe jadłospisy trafne dla całej rodziny, które nie są oznaką wyrzeczeń. Dieta w migrenie pozwala spojrzeć na ból głowy z nowej holistycznej perspektywy. Dbanie o zdrowie nie wymaga rewolucji: ten poradnik demonstruje, jak niedużo trzeba, aby dać sobie szansę na lepsze samopoczucie! Wojciech Machajek, Fundacja Chorób Mózgu Małgorzata Pielichowska - dietetyczka kliniczna i psychodietetyczka, która na co dzień wspiera swych podopiecznych w budowaniu zdrowych nawyków w stylu życia. Pomaga wyrwać się z błędnego koła odchudzania i planuje dietoterapię w zróżnicowanych jednostkach chorobowych, aby poprawić jakość i komfort życia swych pacjentów. Od 2020 roku prowadzi podcast, w którym porusza tematy związane z dietetyką w ujęciu ergonomicznym, psychodietetyką, a także neurobiologią i zdrowiem mózgu.