składniki: żurawina BIO 68-75%, cukier ekologiczny trzcinowy 25-35%, olej słonecznikowy mniej niżeli 1%.
BIO żurawina suszona BadaPak zdobywa uznanie coraz większej rzeszy konsumentów. Warto zapoznać się z tym owocem, gdyż należy do grona wyjątkowo odżywczych. Owoc ten jest nad wyraz zasobny w silne przeciwutleniacze. Mieści polifenole oraz proantocyjanidyny. Na dodatek jest genialnym źródłem witamin A i C, E, a także witamin z grupy B (tiamina, ryboflawina). BIO żurawina suszona BadaPak dostarcza fosfor, żelazo, potas, jod, wapń i miedź. W tych czerwonych owocach wyszukamy ponadto całkiem obfite ilości błonnika oraz kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, taniny i karoten.
BIO żurawina suszona BadaPak ma charakterystyczny cierpki słodko-kwaśny smak. Będzie idealnym dodatkiem do owsianki czy musli. Komponuje się ponadto z daniami mięsnymi, wędlinami oraz serami.
Żurawina to niski, drobny krzew, którego wysokość może dochodzić do 1,5 m. Pomimo swoich niewielkich wymiarów, jeden krzak może wydać aż 3kg owoców. Występuje w Azji, Ameryce i w środkowej Europie. W Polsce uprawiane są dwie odmiany żurawiny: błotna i wielkoowo
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.