BIO kasza manna pełnoziarnista owsiana jest produktem o wysokiej wartości odżywczej. Jest wspaniałym źródłem błonnika pokarmowego, jednocześnie rozpuszczalnego jak i nierozpuszczalnego w wodzie. Wywiera on pozytywny wpływ na układ trawienny. Dostarcza znaczne ilości białka. W 100 g znajdziemy go aż 10,7 g. Dzięki zawartości węglowodanów złożonych stanowi energetyczny posiłek, znakomity dla osób odchudzających się, jak i chcących utrzymać poprawną masę ciała. Kasza manna pełnoziarnista owsiana to dostatek witamin i części mineralnych, które dobre funkcjonowanie organizmu. Zawiera wielkie ilości witamin z grupy B – w szczególności wit B1 oraz B6. Odnajdziemy w niej także witaminę E, która znana jest ze swych właściwości antyoksydacyjnych, czyli hamujących szkodliwe działanie wolnych rodników. Na dodatek dostarcza duże ilości fosforu, wapnia, żelaza, magnezu a także miedzi, cynku i potasu.
BIO kasza manna owsiana pochodzi z naturalnych upraw. Ma lekko orzechowy posmak, dlatego nieprzeciętnie komponuje się z potrawami mlecznymi i owocami. To perfekcyjna sugestia śniadaniowa. Może być używana jeszcze jako dodatek do kotletów, farszy oraz jako zagęstnik sosów i zup.
Kaszę manną owsianą należy gotować w proporcji 1 lub 2 kopiaste łyżki kaszy manny na 250 ml mleka albo wody (w zależności od preferowanej konsystencji).
Kasza manna owsiana jest to najdrobniejsza kasza pozyskiwana z ziaren owsa. Owies spożywany jest typowo w postaci płatków owsianych. Alternatywą dla nich jest kasza manna owsiana, ciesząca się coraz pokaźniejszym zainteresowaniem i popularnością.
Alergeny: Na tej samej linii produkcyjnej formuje się produkty z żyta, orkiszu, płaskurki, samopszy.