komponenty: żurawina BIO 68-75%, cukier naturalny trzcinowy 25-35%, olej słonecznikowy mniej niżeli 1%.
BIO żurawina suszona BadaPak zdobywa zachwyt coraz obszerniejszej rzeszy konsumentów. Warto zapoznać się z tym owocem, gdyż należy do grona wyjątkowo odżywczych. Owoc ten jest bardzo zasobny w silne przeciwutleniacze. Gromadzi polifenole, a także proantocyjanidyny. Ponadto jest wspaniałym źródłem witamin A i C, E, a także witamin z grupy B (tiamina, ryboflawina). BIO żurawina suszona BadaPak dostarcza fosfor, żelazo, potas, jod, wapń i miedź. W tych czerwonych owocach znajdziemy także całkiem wielkie ilości błonnika i kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, taniny i karoten.
BIO żurawina suszona BadaPak ma specyficzny cierpki słodko-kwaśny smak. Będzie znakomitym dodatkiem do owsianki czy musli. Komponuje się także z daniami mięsnymi, wędlinami, a także serami.
Żurawina to niski, niewielki krzew, którego wysokość może dochodzić do 1,5 m. Pomimo swoich niewielkich rozmiarów, jeden krzak może wydać aż 3kg owoców. Występuje w Azji, Ameryce i w środkowej Europie. W Polsce uprawiane są dwie odmiany żurawiny: błotna, a także wielkoowo
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.