BIO sok z brzozy z dziką różą pozyskiwany jest z pni drzew rosnących na czystych, nieskażonych terenach. Oskoła, bo tak inaczej nazywany jest sok z brzozy mieści ogromne ilości witamin, minerałów oraz wartości odżywczych. Należą do nich liczne przeciwutleniacze, garbniki, aminokwasy, sole mineralne i kwasy jabłkowy i cytrynowy. Ze komponentów mineralnych BIO sok z brzozy obfituje w potas, magnez, miedź, żelazo, fosfor i wapń. Odnajdziemy w nim znaczne ilości witaminy C i witamin z grupy B.
BIO sok z brzozy z dziką różą cechuje się cierpko-gorzkim smakiem. Już jedna szklanka soku uzupełnia dzienne zapotrzebowanie na sporo części mineralnych i witamin. Zaleca się nie przekraczać 3 szklanek soku wypijanego w ciągu dnia. Sok nie może być podgrzewany, bo wówczas traci swoje atrybuty lecznicze.
Brzoza jest drzewem rozpoznawalnym choćby przez znikome dzieci. Wyróżnia się typową, białą korą, która atrakcyjnie ozdabia krajobraz oraz domowe ogrody. Liście brzozy są nieduże o żywej zielonej barwie. Brzoza nie tylko znana jest ze swych walorów dekoratywnych, ale także z licznych parametry leczniczych.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, bronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 2 dni.