BIO sok z brzozy pozyskiwany jest z pnia drzew rosnących na czystych, nieskażonych terenach. Jest istną skarbnicą minerałów, witamin i wielu wartości odżywczych. Posiada liczne naturalne przeciwutleniacze niwelujące działanie wolnych rodników. Dostarcza potas, magnez, miedź, żelazo, fosfor, wapń, garbniki, aminokwasy, witaminy z grupy B, witaminę C, sole mineralne, kwas cytrynowy oraz kwas jabłkowy. Ze względu na tak bogaty skład zalecany jest na sporo dolegliwości. BIO sok z brzozy może przyczyniać się do poprawy odporność organizmu, dlatego warto go pić wczesną wiosną i jesienią, gdy zachorowalność na grypę i grypopodobne infekcje zasadniczo wzrasta. Powinny go pić wszystkie osoby odczuwające zmęczenie i ogólne osłabienie. Sok z brzozy wykazuje działanie moczopędne a wykorzystywany systematycznie może wspomagać eliminowanie toksyn z organizmu.
BIO sok z brzozy ma lekko słomkowy odcień i delikatny cierpko gorzki smak. Piję się go do 2-3 razy dziennie po ¼ szklanki poprzez 15-20 dni. Zaleca się nie przekraczać 3 szklanek soku wypijanego w ciągu dnia. BIO sok z brzozy nie może być podgrzewany, bo wówczas traci swoje parametry lecznicze.
Brzoza z całą pewnością kojarzona jest przez każdego. To przepiękne drzewo o białym pniu i soczyście zielonych liściach. Na stałe wpisana w Polski krajobraz. Ze względu na swoją urodę jest częstym elementem przydomowych ogrodów. Brzoza to na dodatek roślina o licznych właściwościach leczniczych.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niżeli 2 dni.