Kasza Bulgur BadaPak jest powszechnie uznawana za zdrowy i nad wyraz wartościowy komponent diety ze względu na wartości odżywcze jakie posiada. Mieści wyraźnie więcej błonnika aniżeli pozostałe kasze. To nieprzeciętne źródło potasu. Mieści żelazo i kwas foliowy. Ponadto dostarcza magnez, wapń, sód i fosfor. Kasza Bulgur BadaPak gromadzi liczne witaminy: A, E, K, a także wit z grupy B (ryboflawinę, niacynę tiaminę, wit B6). Bogata jest jeszcze w nienasycone kwasy tłuszczowe, białko. Kasza ta ma niski indeks glikemiczny.
Kasza Bulgur BadaPak może być podawana na słodko jak i jeszcze z daniami wytrawnymi. Spełni oczekiwania jako zamiennik ziemniaków czy makaronu. Będzie wartościowym komponentyem zapiekanek, nadziewanych warzyw, przekąsek, a także dan orientalnych.
Kaszę bulgur należy wypłukać w bieżącej wodzie, następnie wsypać do osolonej wrzącej wody w proporcji 2:1 i gotować około 15 minut, następnie odstawić na 20-30 min
Kasza Bulgur pozyskiwana jest z ziaren najmocniej wartościowej pszenicy – durum. Ziarna zbóż są gotowane, następnie suszone, a potem rozdrobnione w celu pozbycia się otrąb. W ten sposób powstaje kasza bulgur, która znamionuje się żółto-brązowym kolorem i lekko orzechowym aromacie.
posiada gluten.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.