składniki: pełnoziarnista kasza manna z pszenicy płaskurki*.
*z rolnictwa organicznego.
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
BIO kasza manna z płaskurki pochodzi wyłącznie z ekologicznych upraw. To towar wysokiej jakości charakteryzujący się pokaźną zawartością substancji odżywczych. Posiada obszerne ilości białka, a także kwasów wielonienasyconych (w tym kwas linolowy). Jest bogata w związki polifenolowe, głownie w kwasy fenolowe znane ze swoich parametry przeciwutleniających. BIO kasza manna z płaskurki to bogate źródło błonnika. Dostarcza także luteinę, alfa- i beta-karoten oraz β-glukany. Jest zasobna w witaminę A, która na dodatek wykazuje cechy antyoksydacyjne. Ponadto gromadzi spore ilości witaminy B2. Minerały jakie znajdziemy w BIO kaszy z płaskurki to magnez, fosfor oraz wapń.
Sposób przygotowania: odmierzamy 250ml mleka albo wody.1/3 płynu odlewamy do szklanki i mieszamy z kaszą manną (1lub 2 kopiaste łyżki w zależności od preferowanej konsystencji). Resztę zagotowujemy. Wlewamy roztwór z kaszą manną stale mieszając, by nie zrobiły się grudki. Gotujemy 8-10 minut do zgęstnienia. Można podawać z syropem albo musem owocowym.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.