składniki: pełnoziarnista kasza manna z pszenicy płaskurki*.
*z rolnictwa organicznego.
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
BIO kasza manna z płaskurki pochodzi wyłącznie z ekologicznych upraw. To artykuł wysokiej jakości cechujący się wyraźną zawartością substancji odżywczych. Gromadzi obfite ilości białka i kwasów wielonienasyconych (w tym kwas linolowy). Jest bogata w związki polifenolowe, głownie w kwasy fenolowe znane ze swych właściwości przeciwutleniających. BIO kasza manna z płaskurki to bogate źródło błonnika. Dostarcza także luteinę, alfa- i beta-karoten oraz β-glukany. Jest zasobna w witaminę A, która jeszcze wykazuje parametry antyoksydacyjne. Na dodatek gromadzi obszerne ilości witaminy B2. Minerały jakie odszukamy w BIO kaszy z płaskurki to magnez, fosfor i wapń.
Sposób przygotowania: odmierzamy 250ml mleka lub wody.1/3 płynu odlewamy do szklanki i mieszamy z kaszą manną (1lub 2 kopiaste łyżki w zależności od preferowanej konsystencji). Resztę zagotowujemy. Wlewamy roztwór z kaszą manną stale mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Gotujemy 8-10 minut do zgęstnienia. Można podawać z syropem albo musem owocowym.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.