Ryż biały to najpopularniejszy ryż w Europie ponieważ mieści wyjątkowo mało skrobi w związku z czym jest sypki i się nie klei. Dzięki tej cechy dodawany jest do sałatek, risotto oraz zup. Stanowi ponadto podstawę kuchni orientalnej. Idealny także do dań mięsnych i rybnych. Przechowywać go można w szczelnie zakręconych naczyniach szklanych nawet kilka lat.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.