Ryż biały to najpopularniejszy ryż w Europie ponieważ zawiera szczególnie niewiele skrobi w związku z czym jest sypki i się nie klei. Dzięki tej właściwości dodawany jest do sałatek, risotto, a także zup. Stanowi ponadto podstawę kuchni orientalnej. Znakomity także do dań mięsnych i rybnych. Przechowywać go można w szczelnie zakręconych naczyniach szklanych choćby kilka lat.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.