Fasola Adzuki BadaPak mieści liczne witaminy i mikroelementy. Jest rewelacyjnym źródłem białka roślinnego oraz błonnika. Posiada aż 29 substancji o działaniu antyoksydacyjnym. W składzie fasoli Azuki BadaPak wyszukamy niemało witamin z grupy B (B1, B2, B3, B5, B6) w szczególności wit B9, czyli kwas foliowy. To źródło cennych minerałów, między innymi żelaza, jak także potasu, magnezu, fosforu, cynku i selenu.
Fasola Adzuki BadaPak znamionuje się orzechowym i lekko słodkawym smakiem. Jest doskonałym komponentyem sałatek, sosów do makaronu, zup. Wyjątkowo modne są pasty i pasztety przygotowane na jej bazie. Ze względu na swój smak użytkowana jest także do przygotowania deserów.
Fasolę Adzuki BadaPak należy zalać wodą na około 12 godzin a następnie gotować do miękkości.
Fasola Adzuki jest rośliną strączkową pochodzącą ze wschodniej Azji. Można ją spotkać dodatkowo pod nazwą Addzuki albo czerwoną soją. Aktualnie przystępna jest niemal na całym świecie jednak największą popularnością zadowala się w kuchni wschodu. Jest dość niepokaźna, zwykle koloru czerwonego jednak zdarzają się odmiany białe, czarne i zielone.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.