Fasola Mung BadaPak znamionuje się łagodnym smakiem. Nieprzeciętnie pasuje do zup, sosów, sałatek i do potraw kuchni chińskiej i wietnamskiej. Przed ugotowaniem nie wymaga namaczania jednak jest ono wskazane, gdyż taka kąpiel obniża ryzyko wzdęć oraz powoduje, że cenne elementy odżywcze łatwiej się przyswajają.
Fasola Mung pochodzi z Indii a w chwili obecnej uprawiana jest w większości krajów południowej Azji. Nieraz nazywana jest złotą fasolą, ponieważ jest jedną z najbardziej wartościowych na świecie. Nasiona fasolki są drobnego rozmiaru i zielonego bądź żółtego koloru.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.