Fasola Adzuki BadaPak mieści liczne witaminy i mikroelementy. Jest wyśmienitym źródłem białka roślinnego i błonnika. Posiada aż 29 substancji o działaniu antyoksydacyjnym. W składzie fasoli Azuki BadaPak odnajdziemy niemało witamin z grupy B (B1, B2, B3, B5, B6) w szczególności wit B9, czyli kwas foliowy. To źródło cennych minerałów, pomiędzy innymi żelaza, jak też potasu, magnezu, fosforu, cynku i selenu.
Fasola Adzuki BadaPak charakteryzuje się orzechowym i lekko słodkawym smakiem. Jest wspaniałym komponentyem sałatek, sosów do makaronu, zup. Szczególnie lubiane są pasty i pasztety przygotowane na jej bazie. Ze względu na swój smak wykorzystywana jest także do przygotowania deserów.
Fasolę Adzuki BadaPak należy zalać wodą na około 12 godzin a następnie gotować do miękkości.
Fasola Adzuki jest rośliną strączkową pochodzącą ze wschodniej Azji. Można ją spotkać jeszcze pod nazwą Addzuki albo czerwoną soją. Obecnie przystępna jest niemal na całym świecie jednak największą popularnością cieszy się w kuchni wschodu. Jest dość śladowa, z reguły koloru czerwonego ale zdarzają się odmiany białe, czarne i zielone.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.