tradycyjny, pełen smaku polski cydr z najwyższej jakości ekologicznych owoców. Wyprodukowany według konwencjonalnych metod, wyłącznie z soku tłoczonego z certyfikowanych jabłek odmiany Szara Reneta. Użytkowana przy nim metoda powolnej fermentacji w niskiej temperaturze przebiega poprzez około 4 miesiące. Następnie cydr jest butelkowany bez dodatku wody, substancji słodzących, a także dwutlenku węgla. To w 100% naturalne wydanie!
cechuje się barwą bursztynowego złota. Jego aromat pełen jest owocowej intensywności, z wyraźnym udziałem soczystej mirabelki i lekkich nut ziołowych. Na podniebieniu esencjonalny, intensywnie jabłkowy, orzeźwiający, z delikatnymi kwaskowymi niuansami.
polecany do serwowania z daniami kuchni polskiej, na przykład z domowymi pierogami, naleśnikami i w towarzystwie lekkich deserów. Słuszna temperatura podania to 10-12°C.
firma Chyliczki powstała w 2014 roku wraz z założeniem rodzinnej Cydrowni. Siedziba marki znajduje się w podwarszawskim Piasecznie, a twórcy tego projektu już poprzez kilka pierwszych lat zdążyli zgromadzić imponującą liczbę medali i wyróżnień na konkursach w całej Europie.