Kasza Bulgur BadaPak jest powszechnie uznawana za zdrowy i szczególnie wartościowy składnik diety ze względu na wartości odżywcze jakie posiada. Zawiera widocznie więcej błonnika aniżeli pozostałe kasze. To wyśmienite źródło potasu. Zawiera żelazo i kwas foliowy. W dodatku dostarcza magnez, wapń, sód i fosfor. Kasza Bulgur BadaPak gromadzi liczne witaminy: A, E, K, a także wit z grupy B (ryboflawinę, niacynę tiaminę, wit B6). Bogata jest także w nienasycone kwasy tłuszczowe, białko. Kasza ta ma niski indeks glikemiczny.
Kasza Bulgur BadaPak może być podawana na słodko jak i dodatkowo z daniami wytrawnymi. Stanie na wysokości zadania jako zamiennik ziemniaków czy makaronu. Będzie wartościowym komponentyem zapiekanek, nadziewanych warzyw, przekąsek i dan orientalnych.
Kaszę bulgur należy wypłukać w bieżącej wodzie, następnie wsypać do osolonej wrzącej wody w proporcji 2:1 i gotować około 15 minut, następnie odstawić na 20-30 min
Kasza Bulgur pozyskiwana jest z ziaren najistotniej wartościowej pszenicy – durum. Ziarna zbóż są gotowane, następnie suszone, a potem rozdrobnione w celu pozbycia się otrąb. W ten sposób powstaje kasza bulgur, która znamionuje się żółto-brązowym kolorem i lekko orzechowym aromacie.
zawiera gluten.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.