BIO soczewica czerwona BadaPak jest prosta w przygotowaniu. Nie wymaga namaczania a ziarna gotują się wyjątkowo szybko. Czerwona odmiana soczewicy rekomendowana jest do przygotowania zup, sosów, gulaszów i farszy. Może być na dodatek dodatkiem do sałatek i dan mięsnych.
Soczewica należy do roślin strączkowych. W jednym strąku znajdują się 1- 3 płaskie nasiona, które są jadalną częścią tej rośliny. Znana i używana jest w kuchni od tysięcy lat. Obecnie uprawiana jest w wielu miejscach na świecie, a największym jej producentem jest Kanada oraz Indie.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.