BIO orzechy brazylijskie BadaPak znane i doceniane są przede wszystkim z wysokiej zawartości selenu. Zawierają ich najwięcej ze wszystkich orzechów. Kolejne minerały jakie są dostarczane to potas (659mg w 100g), fosfor (725mg w 100g),magnez (376mg w 100g), a także wapń, żelazo, sód i cynk. BIO orzechy brazylijskie BadaPak to także mocne źródło witaminy młodości, czyli wit. E, jak na dodatek wit C, B6, kwasu foliowego, niacyny. Są także skarbnicą kwasów tłuszczowych wielonienasyconych. Na koniec docenić je dodatkowo można za zawartość błonnika pokarmowego i białka.
BIO orzechy brazylijskie BadaPak można jeść surowe jako przekąskę. Są wartościowym składnikiem sałatek a po trafnej obróbce mogą być również stosowane do ciast i farszy. Z orzechów brazylijskich można przygotować pyszne, słodkie masło.
Orzechy brazylijskie rosną na palmach, których wysokość dochodzi do 40-60m. Nazwę zawdzięczają typowo krajowi pochodzenia. W naturalnych warunkach to gigantyczne drzewo występuje w Brazylii, Paragwaju, Boliwii, Peru i Wenezueli.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.