BIO orzechy brazylijskie BadaPak znane i doceniane są na ogół z wysokiej zawartości selenu. Zawierają ich najwięcej ze wszystkich orzechów. Kolejne minerały jakie są dostarczane to potas (659mg w 100g), fosfor (725mg w 100g),magnez (376mg w 100g), a także wapń, żelazo, sód i cynk. BIO orzechy brazylijskie BadaPak to także konkretne źródło witaminy młodości, czyli wit. E, jak także wit C, B6, kwasu foliowego, niacyny. Są także skarbnicą kwasów tłuszczowych wielonienasyconych. Na koniec docenić je też można za zawartość błonnika pokarmowego i białka.
BIO orzechy brazylijskie BadaPak można jeść bezkompromisowe jako przekąskę. Są wartościowym składnikiem sałatek a po stosownej obróbce mogą być ponadto wykorzystywane do ciast i farszy. Z orzechów brazylijskich można przygotować pyszne, słodkie masło.
Orzechy brazylijskie rosną na palmach, których wysokość dochodzi do 40-60m. Nazwę zawdzięczają z zasady krajowi pochodzenia. W naturalnych warunkach to gigantyczne drzewo występuje w Brazylii, Paragwaju, Boliwii, Peru i Wenezueli.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.