BIO Kasza gryczana niepalona BadaPak ma kremową barwę i jest delikatniejsza w smaku niż jej prażony odpowiednik. Odznacza się najwyższą wartością spomiędzy kasz gryczanych. Idealnie smakuje jako samodzielne danie z dodatkiem sosu, warzyw, grzybów jak też mięs. Można dodawać ją do zup, gulaszu, farszy i zapiekanek. Jej wykorzystanie w kuchni jest niezwykle szerokie. Przygotowując kaszę gryczaną BadaPak należy opłukać ją w bieżącej wodzie, wsypać do osolonej, wrzącej wody w proporcji 2:1 i gotować około 20 minut.
Kasza gryczana niepalona to obłuskane, wysuszone ziarna gryki zwyczajnej. Pochodzi ona z Azji i była uprawiana już kilka tysięcy lat temu. Kasza ta nie zostaje poddana prażeniu, dzięki czemu zachowuje o dużo więcej wartości odżywczych.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.