BIO orzechy brazylijskie BadaPak znane i doceniane są w głównej mierze z wysokiej zawartości selenu. Zawierają ich najwięcej ze wszystkich orzechów. Kolejne minerały jakie są dostarczane to potas (659mg w 100g), fosfor (725mg w 100g),magnez (376mg w 100g), a także wapń, żelazo, sód i cynk. BIO orzechy brazylijskie BadaPak to także konkretne źródło witaminy młodości, czyli wit. E, jak ponadto wit C, B6, kwasu foliowego, niacyny. Są także skarbnicą kwasów tłuszczowych wielonienasyconych. Na koniec docenić je również można za zawartość błonnika pokarmowego, a także białka.
BIO orzechy brazylijskie BadaPak można jeść minimalistyczne jako przekąskę. Są wartościowym elementyem sałatek a po adekwatnej obróbce mogą być w dodatku stosowane do ciast i farszy. Z orzechów brazylijskich można przygotować pyszne, słodkie masło.
Orzechy brazylijskie rosną na palmach, których wysokość dochodzi do 40-60m. Nazwę zawdzięczają na ogół krajowi pochodzenia. W naturalnych warunkach to gigantyczne drzewo występuje w Brazylii, Paragwaju, Boliwii, Peru i Wenezueli.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.