Timemore U French Press jest wyszukany, progresywny, idealnie utrzymuje temperaturę naparu i jest trwalszy aniżeli większość French Pressów. Wewnątrz korpusu z tworzywa znajduje się szklany pojemnik, w którym zaparza się kawę.
U French Press producenta Timemore oszałamia designem i pomysłowością. Przy okazji na nowo definiuje tradycyjny sposób na zaparzenie kawy, jakim jest French Press (zwany na dodatek praską).
Przygotujesz w nim z łatwością pyszną, esencjonalną kawę, lecz też herbatę.
progresywna forma i styl tego zaparzacza stała się jednocześnie jego funkcjonalnymi zaletami. Szklany zaparzacz trafił do wnętrza korpusu produkowanego z tworzywa, dzięki czemu nie jest narażony na stłuczenie, co wcześniej czy później spotyka część konwencjonalnych prasek, a przy okazji zaparzona kawa lub herbata dłużej utrzymują temperaturę. Dzięki zastosowaniu podwójnego filtra, który jest otulony silikonem na końcu tłoczka, do naszego naparu przedostaje się mniej pyłu. Oznacza to na łagodniejszy i czystszy smak przygotowanego napoju.
Jaką kawę wybrać do French Pressa (Coffee Pressa)?
uwielbiasz mocniejszą, wyraźną w smaku kawę z tradycyjnym nutami orzecha i czekolady? Wybierz kawę przeciętnie paloną, najlepiej z Ameryki Południowej bądź Środkowej. Możesz także spróbować nieco ciemniej palonych kaw.
Jeśli wolisz kiedy Twoja kawa jest delikatniejsza, z owocowymi akcentami, wybierz średnio palone kawy z Afryki.
French Press jest jednym z najbardziej uniwersalnych sposobów na kawę.
Nie ma chyba kawy, która wypadnie w nim naprawdę kiepsko. Za to proponuje całe spektrum możliwości. Spróbuj konwencjonalnie smakującej kawy, która od dziesięcioleci wielbicieli kawy na całym świecie!
Jak zaparzyć kawę we French Pressie