WOK Hard Face – 28 cm Hard Face może się stać bohaterem Waszej kuchni. Stanowczo trwała i oporna warstwa Hardtec Superior przetrwa niemało lat i bezawaryjne cechy, które zapobiegają przywieraniu.
Naczynie z serii Hard Face zapewniają sukces we wszystkich kuchennych przedsięwzięciach. Polecamy do codziennego wykorzystywania dla wymagających. Można używać na wszystkich typach kuchni. Patelnia niezwykle grube dno, które rozprowadza ciepło równomiernie i sprawnie.niezwykle wytrzymała warstwa Hardtec Superior usprawnia gotowanie – warstwa ma nieprzeciętne właściwości uniemożliwiające przywieraniu, które sprawdzają się przy smażeniu.Dno patelni jest wytwarzane w taki sposób aby przyspieszyć ogrzewanie; ogrzewa się o 50% szybciej i pozwala zaoszczędzić aż do 30% energii zużywanej do ogrzania innych tego typu naczyń.posiada nową, jeszcze bardziej niepodatną powłokę pokrywającą wnętrze naczynia.Bakelitowa rączka nie rozgrzewa się i gwarantuje pewny chwyt.ma elegancką, płaską, szklaną pokrywkę zaopatrzoną w silikonowy kołnierz i zaimplementowany wentyl.Naczynie ma czarny, matowy design.przypasowana do gotowania na wszelkich typach kuchni, włącznie z indukcją.wytwarzana w Finlandii w fabrykach SorsakoskiMożna myć w zmywarce właściwości techniczne:Materiał: aluminiumGrubość dna: 5,5 - 6 mmŚrednica: 28 cmŚrednica dna: 17,5 cmObjętość: 4,5 lWaga: 1,6 kg stosowanie:Przed zastosowaniem należy do naczynia wlać odrobinę oleju, lub kilka łyżek wody.
Nigdy nie należy podgrzewać pustego naczynia. Kiedy olej ściemnieje, albo woda odparuje, naczynie jest wystarczająco rozgrzane by zacząć w nim smażyć.Smażyć należy na średnich temperaturach. Temperatury powyżej 250 °C mogą doprowadzić do uszkodzenia powierzchni naczynia.
Po użyciu, gorącego naczynia nie należy wkładać do zimnej wody. Nagła zmiana temperatury może doprowadzić do zniekształcenia dna naczynia. Przed pierwszym zastosowaniem naczynie należy starannie umyć. Później, w trakcie standardowego używania, naczynie należy myć zaraz po jej użyciu.
Naczynia ze stali rdzoodpornej można myć w zmywarce. W sytuacji naczyń z aluminium zalecane jest mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce może zostać uszkodzona ich powierzchnia. Mycie ręczne pozwoli na przedłużenie ich żywotności.
Stal nierdzewna poprawnie znosi szczególnie wysokie temperatury i środki wywołujące korozję. Jedyne środki, które mogą uszkodzić stal nierdzewną to sól i wyjątkowo silne kwasy. Naczynia wytwarzane ze stali nierdzewnej mogą być ogrzewane aż do temperatury 250 °C.
Aby zapewnić dłuższą żywotność naczyń ze stali nierdzewnej należy stosować przy mieszaniu czy obracaniu ogrzewanej żywności, akcesoria drewniane lub z tworzywa sztucznego. Rodzaj: UniwersalnyMateriał: Aluminium