Garnki żeliwne firmy Staub charakteryzuje najwyższa jakość, nieprzeciętne wykonanie, a także niesamowita wytrzymałość. Wielowarstwowa emalia sprawia, iż zewnętrzna powierzchnia garnka jest nie tylko bardzo gładka,na dodatek bardziej odporna na zarysowania. W garnkach Staub zastosowano dwóch typów emalii: na zewnątrz lśniącej, natomiast wewnątrz ciemnej, matowej. Produkty tej francuskiej marki zostały specjalnie zaprojektowane by poprawić jakość przyrządzanych potraw poprzez specjalnie wyprofilowaną pokrywkę, która sprzyja procesowi kondensacji (para skrapla się do garnka).
Garnki znakomicie pasują do wszelkich wariantów kuchni (w tym indukcyjnych). Nadają się nie tylko do codziennego gotowania, duszenia czy podsmażania - można w nich także zapiekać potrawy. Dzięki stalowemu, niklowanemu uchwytowi można ich używać w piekarniku do 260 poziomów.
Opis artykułu:
Kilka poręcznych porad przy użytkowaniu naczyń żeliwnych: