Wok Ø28cm pokryty powłoką granitową z serii Granit Diamond Line
Masywna aluminiowa kompozycja zagwarantuje prędkie, równomierne ogrzewanie, a nierdzewne i wytrzymałe na odkształcenia dno sprawia, że naczynia kuchenne są kompatybilne z każdą płytą cieplną, jeszcze indukcyjną.
3-warstwowa warstwa granitowa proponuje wyjątkową odporność i nie wymaga wielkiej ilości tłuszczu albo oleju, co umożliwia zdrowsze gotowanie, sprawne uwalnianie elementów i bezproblemowe, proste czyszczenie.
Uchwyty silikonowe pozostają chłodne w dotyku, zapewniając bezpieczne i wygodne trzymanie.
Specyfikacja produktu:
Materiał: kute aluminium wysokiej jakości, dno ze stali szlachetnej ferromagnetycznej
rozmiar: Ø28cm x 9,5cm
Kolor: czarny / pomarańczowy
Potrójna granitowa powłoka nieprzywieralna, istotnie oporna na uszkodzenia
Wolna od zgubnych związków PFOA, kadmu i ołowiu
Silikonowy uchwyt typu SOFT TOUCH
Można myć w zmywarce
Do wszystkich rodzajów kuchenek: gazowa, elektryczna, ceramiczna, halogenowa, indukcyjna
Dno ferromagnetyczne
System TURBO INDUCTION (bardzo szybko nagrzewają się) 35% oszczędność energii
warstwa granitowa jest to warstwa teflonowa wzbogacona miałem granitowym, dzięki czemu uzyskuje większą twardość. Jest twardsza niżeli teflon, ale przy tym zachowuje jego zalety: nie przypala, dobrze rozprowadza ciepło. Łączy atuty naczyń żeliwnych i teflonowych. Ma wszelkie zalety teflonu, lecz jest bardziej oporna na uszkodzenia, przewyższana w tym nawet powłoki ceramiczne.
Granitowa warstwa powoduje, że naczynia są wyjątkowo oporne na wszelkie zarysowania i trwałe. Ten typ garnków i patelni pozwala także na smażenie przy użyciu niewiele znaczącej ilości tłuszczu, ponieważ naczynie rozgrzewa się podobnie do kamienia i oddaje ciepło całą swą powierzchnią.
kombinacja aluminiowego korpusu i ferromagnetycznego dna umożliwia użytkowanie na kuchni indukcyjnej i na wszystkich innych rodzajach kuchni i używania najlepszych właściwości akutermicznych odlewanego aluminium na wszystkich kuchenkach i płytach cieplnych. Możliwość gotowania/smażenia w temperaturze do 240°C.