pakiet wkładów na twardą wodę i żelazo INZENI 10 cali
🟦 W skład zestawu wchodzą 3 wkłady odfiltrowujące:
◼️ piankowy IW-PS20,
◼️ zmiękczająco - odżelaziający IW-STFE
◼️ węglowy IW-BL
🟦 IW-PS20
INZENI IW-PS20 to wkłady mechaniczne piankowe stworzone z włókniny polipropylenowej. Usuwają z wody skażenia stałe rodzaju: piasek, osady, muł i rdzy. Wkłady są przeznaczone do uzdatniania zimnej wody pitnej albo ogólnospożywczej.
dane techniczne:
◾ żywotność wkładu: 6 miesięcy albo około 8000 litrów wody (zależy od jakości wody)
◾ wymiary filtra 10" x 2,5"
◾ temperatura pracy 2-42 stopni Celsjusza
◾ używanie do filtracji wody pitnej i ogólnoużytkowej
◾ mikronaż: 20µm
🟦 IW-STFE
Wkład zmiękczająco-odżelaziający INZENI IW-STFE redukuje twardość wody, a także obniża stężenie żelaza.
Wkład może być wykorzystywany do wody gospodarczej i spożywczej.
spore ilości tych jonów w wodzie są odpowiedzialne za powstawanie osadów kamienia, pokaźniejsze zużycie detergentu i plamy na naczyniach. W skrajnych przypadkach znaczne ilości wapnia i magnezu mogą prowadzić do trawienia szkła. Twarda woda uszkadza urządzenia domowe, takie jak zmywarki i pralki, i zwiększa ich zużycie energii. Twarda woda pozostawia niewidoczny ślad na skórze, który blokuje pory. To z kolei sprawia pękanie, swędzenie i suchość.
Wkład przeznaczony jest do filtracji wody zimnej.
informacje techniczne:
◾ żywotność wkładu: 4 miesiące (zależy od jakości wody)
◾ wymiary filtra: 10" x 2,5"
◾ temperatura pracy 2 - 42 poziomów Celsjusza
◾ używanie do filtracji wody pitnej oraz ogólnoużytkowej
🟦 IW-BL
Wkład ze spiekanego węgla aktywowanego o bardzo obfitej zdolności adsorpcji skażeń. Wyjątkowo przydatny w usuwaniu chloru i jego pochodnych oraz związków naturalnych. Redukuje substancje naturalne wpływające na zły smak i zapach wody. Jego zaletą jest minimalny spadek ciśnienia wody przepływającej poprzez wkład.
Wkłady serii Inzeni IW-BL zawierają specjalny, aktywowany węgiel spiekany o wielkiej zdolności adsorpcyjnej chloru i innych lotnych substancji ekologicznych znajdujących się w wodzie. Stanowczo rekomendowane są do systemów podzlewozmywakowych i odwróconej osmozy. Węgiel spiekany ma wyraźnie pokaźniejszą powierzchnię właściwą oraz liczbę centrów aktywnych chemicznie, a tym samym i ok. 25% większą efektywność użytkową w stosunku do granulatu węglowego. Węgiel tego typu nie może przefiltrować wód zanieczyszczonych mechanicznie, ponieważ wywołują one zapychanie centrów aktywnych węgla i spadek ich skuteczności filtracji. Dlatego uzdatnianie wody wkładami węglowymi, powinno być poprzedzone filtracją mechaniczną (najlepiej <= 20 mikron). Natomiast niezwykle należycie nadają się do usuwania chloru z wód o zawartości substancji koloidalnych i naturalnych.
Żywotność: do 6 miesięcy