Obrabianie drobiu, równocześnie w sytuacji skrzydełek i udek, jak i pozostałych części, sprawia niemałe trudności choćby mistrzowskim kucharzom. Podczas tej czynności bezsprzecznie lepiej od krojenia sprawdza się rąbanie.
Zwykły nóż temu nie sprosta, dlatego również linia ZWILLING® Gourmet zezwala na to Państwu, demonstrując swój niezawodny choćby przy najtrudniejszych produktach tasak. Mięsa, ryby, a nawet najróżniejsze, aromatyczne zioła posieka momentalnie.
Tasak ZWILLING® posiada 15–centymetrowe ostrze oraz stosunkowo krótki, lekki uchwyt produkowany z tworzywa nienaturalnego. Wyważono go tak, by uderzał znakomicie w pożądany punkt czyniąc siekanie genialnie precyzyjnym.
jednostajna, duża klinga wykuta została ze specjalnej, hartowanej lodem stali, dzięki czemu bez problemu nie tylko oddzieli mięso, ale też ekspresowo przebije się przez kości. Połyskujące, srebrne ostrze, a także potrójnie nitowany, czarny uchwyt rewelacyjnie wpływają na dodatek na wygląd noża.
bardzo dobrze sprawdzi się on w kuchniach tych, którzy cenią sobie świeże, nieprzetworzone komponenty obrobione własnoręcznie. Z tym wytrzymałym, mocnym tasakiem zaserwują Państwo różnorodne potrawy mięsne – od zwykłych plasterków aż do wybornego tatara.
parametry SZCZEGÓLNE Hartowane lodem ostrze FRIODUR® gwarantuje szczególną odporność i oporność krawędzi tnącej wyjątkowa stal nierdzewna ZWILLING® Sonderschmelze zapewnia stabilność, wytrzymałość na korozję,jednocześnie komfortową sprężystość Lekkość noża sprawia, że jest on stanowczo użyteczny i doskonale się prowadzi praktyczny, trójnitowy uchwyt z tworzywa nienaturalnego oznaczony logo ZWILLING® gwarantuje niemęczącą i pewną pracę nawet przez długie godziny rozmiary Długość ostrza: 15 cm Długość uchwytu: 11.5 cm Szerokość ostrza: 0.4 cm Szerokość uchwytu: 2 cm Wysokość: 7.7 cm Masa: 0.4 kg