Tasak do mięsa G-12 firmy GLOBAL. konwencjonalny, ciężki tasak rzeźniczy dedykowany do siekania ascetycznego mięsa. Można nim porąbać znikome kości, chrząstki albo stawy. Idealnie się też sprawdzi, kiedy trzeba rozłupać dynię, przeciąć pancerz homara albo podzielić mrożonkę. Ponieważ tasak jest wyjątkowo ostry i wygodny w użyciu, pasuje choćby do krojenia.
dane techniczne:
- Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiem
- Długość kompletna – 28 cm
- Długość ostrza – 16 cm
- Szerokość klingi – 7,3 cm
- Grubość klingi – 3,3 mm
- Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
- Waga – ok. 440 g
właściwości towaru:
- Ostrze: wysokowęglowa stal nierdzewna Cromova 18
- Ostrze poddawane jest obróbce cieplnej w temperaturze 1000ºC, następnie schładzane do -80ºC, po czym ponownie jest nagrzewane
- Twardość 56-58 HRC
- Zawartość chromu i wanadu czyni tasak bardziej odpornym na korozję, przebarwienia i ścieranie
- Tasak należy myć ręcznie w ciepłej, lecz niegorącej wodzie, skrupulatnie osuszać.