Choroby, których możesz uniknąć: * miażdżyca * choroba wieńcowa * zawał serca * choroba nowotworowa * cukrzyca * hipoglikemia * nadciśnienie * nadwaga * otyłość * osteoporoza * kamica * artretyzm Fizjologiczne zasady odżywiania, a także poradnik na temat tego, co jeść, by nie chorować na powszechnie występujące choroby cywilizacyjne: miażdżycę, chorobę wieńcową, cukrzycę, hipoglikemię, nadciśnienie, nadwagę i otyłość, osteoporozę, kamicę nerkową i żółciową i dnę moczanową, w oparciu o wiedzę naukową i własne doświadczenia w terapii żywieniem - opracowała lek. Med. Grażyna Kuczek. Zbiór ponad 250 smacznych i prostych w wykonaniu przepisów wegetariańskich, skomponowanych w oparciu o naturalne składniki: warzywa, owoce, zboża, nasiona, orzechy i zioła, bez użycia artykułów pochodzenia zwierzęcego i rafinowanego cukru, zebrały i opracowały na podstawie wieloletnich doświadczeń kulinarnych - Beata Śleszyńska i Grażyna Kuczek.