Karaibski, ciemny rum tworzony z mieszanki destylatów lekkich, średnich i ciężkich z Trynidadu i Tobago; leżakowany w dębowych beczkach po bourbonie przez okres minimum siedmiu, a maksymalnie dziesięciu lat. Po dojrzewaniu napój poddaje się filtracji, jednak wciąż zachowuje on swój naturalny smak i bursztynową, głęboką barwę nabytą jeszcze w beczce.
Najważniejszym ascetyczncem w wytwarzaniu rumu Angostura jest melasa z trzciny cukrowej, która w późniejszym etapie mieszana jest z wodą oraz drożdżami. Efekt to wyjątkowy charakter, gładki smak i bogate dziedzictwo zawarte w tym profilu.
Rum otwiera się aromatem kakao, przypraw korzennych, słodkiego toffi i wanilii. W tle wyczuwalne lekkie, dymne podmuchy. Na podniebieniu pozostawia nuty cytrusowe, gorzkiej czekolady, kawy oraz delikatnie pikantnego cynamonu. Finisz długi i satysfakcjonujący, w którym tiramisu łączy się z akcentami pieprzu i czekolady.
Angostura Dark 7 YO to wyjątkowo smaczny rum, który spełni oczekiwania dobrze w koktajlach jak i podawany solo, na kostkach lodu.