Wyborny polski cydr tworzony zgodnie z tradycyjnymi metodami, używanymi także przy produkcji win gronowych. Powstaje wyłącznie ze świeżo tłoczonego soku ze skrupulatnie wyselekcjonowanych jabłek odmiany Szarej i Złotej Renety. W trakcie wytwarzania nie dodaje się do niego wody, cukru, a także dwutlenku węgla. Nabiera świetnych walorów smaku podczas etapu powolnej fermentacji, która trwa maksymalnie 2 miesiące. Następnie, już zakorkowany, spędza kolejne pół roku dojrzewając w butelce. To w 100% naturalny trunek, który olśniewa genialnym smakiem i rzemieślniczą precyzyjnością wyrobu.
Cydr znamionuje się piękną złotą barwą z bursztynowymi refleksami. Po otwarciu - orzeźwiający, intensywnie owocowy, z delikatnie wyczuwalną kwaskowatością.
Poleca się serwować go w temperaturze od 10°do 12°C. Genialnie spełni oczekiwania jako aperitif, a także napój towarzyszący do dań rybnych, a także tych z owocami morza.
marka Chyliczki powstała w 2014 roku wraz z założeniem rodzinnej Cydrowni. Siedziba firmy znajduje się w podwarszawskim Piasecznie, a twórcy tego projektu już poprzez kilka pierwszych lat zdążyli zgromadzić imponującą liczbę medali, a także wyróżnień na konkursach w całej Europie.