Płatki ryżowe
Płatki ryżowe otrzymywane są, podobnie jak ryż paraboliczny, z ryżu poddawanego działaniu pary wodnej, a następnie prasowanego. Dzięki takiej metodzie przygotowania, płatki zachowują elementy odżywcze ryżu, a jednocześnie skróceniu ulega czas przygotowania. Płatki ryżowe są lekko strawne dlatego zalecane są osobom z dolegliwościami układu pokarmowego.
Płatki ryżowe możemy zastosować do przygotowania ciast, dietetycznych batonów czy zupy mlecznej.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.