Podobnie jak owies, orkisz jest znakomitym źródłem węglowodanów i błonnika pokarmowego. Płatki orkiszowe są wyjątkowo bogate w fosfor, magnez, żelazo, cynk oraz witaminę B3. W porównaniu z pszenicą, orkisz zawiera nieco wyższą zawartość białka i tłuszczu, lecz mniej błonnika ogółem. Sto gramów płatków orkiszowych dostarczy organizmowi około 338 kcal. Płatki orkiszowe produkowane są ze zgniecionych ziaren orkiszu.
Można dodawać je do mleka, musli czy jogurtu. Posiadają pokaźne użycie.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.